آموزش تنظیم و تغییر DNS های دامنه

زمان مطالعه: 8 دقیقه

ما برای اتصال هاست به دامنه یا اتصال سایت ساز به دامنه به DNS های دامنه یا همان Domain Name System نیاز داریم.

برای تنظیم و تغییر DNS های دامنه در ابتدا باید بدانیم DNS چیست؟ آیا با استفاده از افزونه Yoast SEO می توان DNS ست کرد؟

DNS نام ها را به اعداد تبدیل میکند یا به عبارتی نام دامنه ها را به آدرس های IP تبدیل میکند. بنابراین اگر شما یک آدرس اینترنتی در مروگر وب خود تایپ کنید DNS این نام را به اعداد تبدیل خواهد کرد، چرا که تنها چیزی که کامپیوترها میدانند اعداد هستند.

به عنوان مثال : زمانی که می خواهید به یک وب سایت خاص بروید مرورگر خود را باز و نام وب سایت را در آن تایپ می کنید. manaboom.ir را در مرورگر خود تایپ می کنید، درسته که از لحاظ فنی شما Ip.addresses واقعی برای بازیابی صفحه وب manaboom را نمی دانید اما از آنجایی که نمیتوانیم اعداد را حفظ کنیم نام دامنه را تایپ کرده و اجازه می دهیم که DNS های دامنه آن را برای ما به ip.addresses تبدیل کنند.

هنگامی که manaboom.ir را در مرورگر وب تایپ می کنید، DNS های دامنه در پایگاه داده خود به دنبال ip.addresses متناظر با نام دامنه می گرددند و زمانی که آن را پیدا کنند نام دامنه را به ip.addresses وب سایت manaboom تبدیل می کنند و پس از آن کامپیوتر شما می تواند با وب سرور manaboom ارتباط برقرار کرده و صفحه وب آن را باز کند.

سیستم DNS اساسا مانند یک دفترچه تلفن کار میکند وقتی که دنبال شماره تلفن هستید ابتدا به شماره ها نگاه نمی کنید بلکه اول اسامی را نگاه کرده و سپس شماره متناسب با آن اسم را می یابد. پس به طور خلاصه DNS اسامی دامنه هایی که ثبت کردیم را به IP تبدیل می کند.

می دانیم که اتصال دامنه به هاست از طریق NS یا همان Name Server ها انجام میشود. اینکه شما بتوانید از دامین یا نام دامنه به جای آدرس IP استفاده کنید با NS امکان پذیر است.

مزایای DNS چیست؟

  1. DNS ها دارای ثبات هستند. به این معنا که در صورت تغییر آدرس IP، برای دسترسی به سایت علاوه بر آگاهی از IP می بایست اطلاعات و داده ها نیز به روز باشد. DNS آدرس‌ IP را به صورت ثابت، به روز می کند و دسترسی ما به سایت‎ را آسان تر می نماید.
  2. DNS امنیت زیرساخت را ارتقا می دهد.
  3. امکان بروز رسانی‌ خودکار و ایمن
  4. در صورت بروز مشکل به کاربران اطلاع می دهد.
  5. تعیین عملکرد فنی سرویس دیتابیس
  6. با استفاده از پروتکل DNS، مشخصات دقیق ساختار داده‌ها و مبادلات ارتباطی داده را تعیین نمایید.

تاثیر گذاری DNS بر سرعت سایت

DNS ارتباط مستقیمی با سرعت سایت شما ندارد، اما رایانه ها پاسخ‌های DNS را در حافظه کش خود ذخیره می‌ نمایند، دامنه‌های خاص و از پیش بازدید شده با سرعت بیشتری اجرا می شوند؛ بنابراین DNS ها تا میزانی بر سرعت نمایش یک صفحه در رایانه شما تاثیر گذار هستند.

اتصال DNS های دامنه به هاست یا سایت ساز

روش اول:از طریق همان شرکتی که دامنه سایت خود را خریداری کرده اید

روش دوم:از طریق مراجعه به سایت ایرنیک

حال به توضیح بیشتر دو روش بالا می پردازیم:

ست کردن DNS از طریق شرکتی که دامنه سایت را خریداری کرده اید

درصورتیکه برای دامنه، هاست مجزایی تهیه نموده اید لازم است تغییرات رکوردهای DNS را در DNS management هاست اعمال کنید. در قسمتی که درعکس زیر مشاهده می کنید، پیام هایی در ارتباط با تمام سرویس های خریداری شده را به شما نشان می دهد، حال اگر “مشاهده پیام” “اطلاعات هاست” را ببینیم در پیام ارسالی دو تا نیم سرور برای شما قرار داده اند که نیاز داریم آنها را کپی کنیم و در یک فایل ذخیره کنیم تا در شرکتی که دامنه خود را از آنجا خریداری کرده ایم این نیم سرورها را وارد کنیم.ست کردن DNS

در نظر داشته باشیم اگر از سایت ساز سایت خود را خریداری نموده اید دیگر نیاز به خرید هاست جداگانه ای نیست، بنابرای جهت فعالسازی مدیریت DNS های دامنه بصورت زیر اقدام نمائید.

  1. وارد پنل کاربری خرید سایت خود شوید (توجه داشته باشید پنل خرید سایت با پنل مدیریت سایت متفاوت می باشد)
  2. دامنه یا دامنه های خود را در پایین صفحه، قسمت دامنه ها وارد کنید و بر روی دکمه ثبت کلیک نمایید.
  3. برای ثبت DNS های دامنه سایت خود نیاز است DNS هایی که در این قسمت برای شما قرار داده ایم را کپی کرده و در فایل جداگانه ای ذخیره کنید.
NS1.OV2.COM
NS2.OV2.COM

ست کردن DNS قدم دوم

حال برای ثبت DNS های دامنه خود وارد سایت شرکتی که دامنه را از آنجا خریداری کرده اید شوید.

وارد قسمت دامنه ها می شویم، دامنه هایی که تا به حال ثبت کرده ایم را در این قسمت مشاهده می کنیم. بر روی چرخ دنده تنظیمات کلیک می کنیم.

ست کردن DNS قدم سوم

پس از کلیک کردن بر روی چرخ دنده وارد قسمت مدیریت دامنه می شویم.

برای ثبت DNS های دامنه در تب تنظیمات نیم سرورهایی که کپی کرده بودیم را در قسمت مدیریت DNS وارد می کنیم.

برای ثبت DNS های دامنه خود می توانیم چهار تا نیم سرور وارد کنیم ولی معمولا دو نیم سرور وارد می کنند و همین تعداد کافیست.

DNS های سایت ساز:

ns1.ov2.com

ns2.ov2.com

DNS های سایت ساز

در مرحله آخر ثبت DNS های دامنه بعد از ذخیره نیم سرورها پیام موفقیت زیر برای مشتری مشاهده می شود.

DNS های سایت ساز قدم دوم

درصورتیکه در هریک از مراحل ذکر شده با خطا یا مشکل مواجه شدید، می توانید جهت پیگیری، مشکل را از طریق ارسال تیکت به بخش پشتیبانی سایتی که دامنه خود را در آنجا ثبت کرده اید اطلاع دهید.

مراجعه به سایت ایرنیک

ایرنیک، سامانه‌ای برای ثبت دامنه ملی ir است. تمام دامنه‌های ir را از هر سایتی بخرید که معمولا جدا از تعرفه طراحی سایت محاسبه می شوند را باید در این سامانه ثبت کنید. بنابراین در ابتدا وارد سایت نیک به نشانی nic.ir شوید.

پس از ثبت نام و ورود به سایت ایرنیک از بخش دامنه، دامنه های من وارد صفحه دامنه های ثبت شده خود می شوید و لیست دامنه های خریداری شده خود را مشاهده می کنید.

اتصال DNS با سایت ایرنیک

در این صفحه لیست دامنه های ثبت شده خود را مشاهده می کنید.

برای ثبت DNS های دامنه خود بر روی NS کلیک کنید.

اتصال DNS با سایت ایرنیک قدم دوم

پس از رفتن به مرحله بعد بر روی ویرایش ردیف های کارگزاری نام و میزبانی دامنه کلیک کنید:

اتصال DNS با سایت ایرنیک قدم سوم

دامنه ای که میخواهیم نیم سرورهای خود را در آن وارد کنیم را انتخاب کرده و باز می کنیم حال در این قسمت نیم سرورهایی که کپی کرده بودیم و در فایلی ذخیره داشتیم را وارد می نماییم.

اتصال DNS با سایت ایرنیک قدم چهارم

نکات مهم

  1. توجه نمایید که تغییر DNS های دامنه باعث اختلال در دسترسی به هاست کنونی شما برای مدت ۲۴ ساعت خواهد شد.
  2. اگر دامنه شما ir. باشد تا 24 ساعت ممکن است طول بکشد تا DNSهای دامنه تغییر کنند اما دامین های COM. در عرض سه یا چهار ساعت نهایتا شش ساعت DNS های دامنه شان تغییر خواهد کرد و می توانید از آن ها استفاده کنید.

به همین راحتی شما دامین خود را به هاست یا سایت سازی که خریده اید متصل کردید.

چگونه متوجه شویم NS های DNS دامنه بر روی هاست شما تنظیم شده است؟

در ابتدا به سایت intodns.com مراجعه می کنیم.

اگر نام دامنه خود را در بخش سرچ سایت وارد کنید مشاهده می کنید که اتصال دامنه به هاست با موفقیت انجام شده است.

تشخیص ثبت شدن NS های DNS های دامنه

 انواع رکوردهای DNS

همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم، DNS ها یک نوع واسطه گرهایی هستند که آدرس های اسمی وب سایت ها را تبدیل به IP یا تبدیل به زبانی میکنند که قابل خواندن برای کامپیوتر باشند (اسامی را میگیرند و تبدیل به زبان ماشین میکنند).

در اینجا لازم است توضیح کوتاهی در مورد رکوردهای DNS نیز بدهیم:

A record

از این نوع رکورد برای تبدیل کردن یک اسم به آدرس آی پی استفاده خواهد شد.

رکورد A (a اول کلمه address) بنیادی ترین نوع رکورد DNS می باشد. این رکورد آدرس IP یک دامنه را مشخص می کند. رکورد A را می توان علاوه بر دامنه برای ساب دامین ها نیز استفاده کرد، اکثر وب سایت ها برای دامنه اصلی فقط یک رکورد A دارند ولی این امکان پذیر است که برای دامنه اصلی چندین رکورد A تعریف کرد.

رایج ترین استفاده رکوردهای A برای جستجو آدرس آی پی می باشد که یک دامنه را با یک آدرس آی پی ورژن چهار تطابق می دهد.

TXT record

رکورد TXT نوعی رکورد منبع (RRS) در سیستم نام دامنه (DNS) که امکان ارتباط یک متن دلخواه با یک هاست با نام دیگر را فراهم می کند.

به عنوان مثال اطلاعات فایل خواندن توسط انسان در مورد یک سرور، شبکه و دیتاسنتر یا دیگر اطلاعات حسابداری نمونه هایی از کاربرد TXT است.

رکورد TXT همچنین به صورت ساخت یافته تر برای ذخیره دیتای فایلهای خواندنی توسط ماشین در DNS استفاده می شود.

MX Record

مخفف کلمه Mail Exchanger می باشد. مسئولیتی که این رکورد دارد این است که ایمیل ها را در سرور ما شناسایی کند و آن را برای دامنه مورد نظر تعریف کند.

این امکان وجود دارد که چندین رکورد MX که معمولا به سرویس ایمیل های متفاوتی اشاره می کند تنظیم کرد تا مبحث افزونگی رعایت شود.

NS

این رکوردها در واقع همان نیم سرورهای اصلی دامنه شما هستند.

به طور مثال رکوردهای ns در yourdomain.com برای سایت ساز

ns1.ov2.com

و

ns2.ov2.com

می باشد.

تنظیم DNS های دامنه در داشبورد

پس از ورود به داشبود سایت، از منوی سمت راست بر روی مدیریت دامنه کلیک کنید، در این قسمت می توانید به تنظیمات دامنه خود دسترسی داشته باشید.

تنظیم DNS های دامنه در داشبورد سایت ساز بوم

در این صفحه شما جدول DNS های دامنه سایت خود را مشاهده می کنید و می توانید تنظیمات رکوردهای DNS سایت خود را انجام دهید. تیم پشتیبانی سایت ساز برای استفاده راحت تر شما افزونه مدیریت دامنه مانا را نوشته است و برای تمام سایت های طراحی شده توسط سایت ساز نصب و فعال سازی کزده است، این افزونه اطلاعات ورودی شما برای مدیریت رکوردهای دامنه سایت به DNS سرور ارسال کند.

به عنوان مثال در صورتی که شما در کنار سایت ساز خود هاست دانلودی تهیه نمایید برای اتصال ساب دامین به هاست دانلودی باید یک رکورد A با نام دلخواه و مقدار آی پی هاست دانلودی در این قسمت اضافه نمایید.

تنظیم DNS های دامنه در داشبورد سایت ساز بوم مرحله دوم

در پایین صفحه شما می توانید نوع رکورد DNS های دامنه خود را با توجه به توضیحات بالا تنظیم، ویرایش و اضافه کنید و درنهایت آن را ذخیره کنید.

تنظیم DNS های دامنه در داشبورد سایت ساز بوم مرحله سوم

تغییرات DNS مشکل ساز است؟

خیر، به خودی خود این تغییرات مشکلی ایجاد نمی کند. اما آلوده کردن recursive resolver منجر به جایگزین شدن اطلاعات نادرست در DNS Cache می شود، با این کار می توانند مخاطبان را به سایت‌هایی که برای سوء استفاده‌‌های مالی و داده‌ای هستند انتقال دهند.

طبق عادت در انتهای هر مقاله آموزشی، نکته ای مهم برای پیشرفت و توسعه سریعتر وب سایت گفته می شود. طراحی UI/UX مناسب جهت افزایش تعامل با کاربران وب سایت نیازمند آشنایی با واحدهای اندازه گیری در CSS است.

 

5/5 (1 نظر)
این مطالب را از دست ندهید
اشتراک در
اطلاع از
guest
6 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها