پشتیبانی سایت چیست

زمان مطالعه: 8 دقیقه

صاحبان کسب و کارهای آنلاین همواره در تلاش هستند که برای توسعه کسب و کار خود یک راه حل مناسب پیدا کنند از بروز ترین و تاثیرگذارترین این راه ها، اجرای تکنیک های دیجیتال مارکتینگ و پیش رفتن با جدید ترین روش های نگهداری و سئو سایت است. زمانی که یک وب سایت طراحی می شود اگر به دور از پشتیبانی، توسعه و آموزش باشد شکست و عدم موفقیت در مسیر را به دنبال خواهد داشت.

بنابراین برای رسیدن به اهداف نیازمند به کمک گرفتن از یک تیم پشتیبانی سایت می باشیم. با حضور تیم پشتیبانی سایت دیگر نیاز نیست که خودتان در همه زمینه های محتوایی، سئویی، فنی و… آموزش ببینید بلکه می توانید با داشتن پلن های پشتیبانی، تمام کارهای لازم جهت پیشرفت سایت اعم از افزایش سرعت سایت، بهینه سازی و سئو سایت، رفع مشکلات امنیتی سایت، ویرایش و تغییر قالب وبسایت و… را در سریع ترین زمان ممکن انجام دهید. اگر می خواهید بدانید جنبه های مختلف پشتیبانی سایت چیست و چرا باید برای سایت خود از خدمات پشتیبانی استفاده کنید، در این نوشتار از سایت ساز مانابوم همراه ما باشید.

منظور از پشتیبانی سایت چیست؟

پشتیبانی سایت چیست

با گسترش حضور کسب و کار های گوناگون در دنیای مجازی از طریق وب سایت، کسب اطمینان از خدمات نگهداری و پشتیبانی سایت از ضروری ترین اقدامات و مهم ترین دغدغه صاحبان مشاغل است.

راه اندازی یک وب سایت، روشی ماندگار و کارآمد برای جذب مشتریان بیشتر است اما مطمئنا پس از پیاده سازی، نیاز به پشتیبانی سایت نیز می باشد.

پشتیبانی سایت و بررسی روزانه وب سایت یکی از اقدامات اصلی است که شما پس از طراحی سایت خود باید انجام دهید. با بررسی منظم و مداوم سایت، مشکلات احتمالی سریع تر تشخیص داده می شوند و از بی اعتمادی کاربران سایت جلوگیری می شود.

برای درک اهمیت پشتیبانی سایت به این مثال توجه کنید، فرض کنید یک وب سایت فروشگاهی در بخش درگاه پرداخت با مشکل امنیتی مواجه می شود و ممکن است اطلاعات کاربران در دست افراد سودجو قرار بگیرد.

با وجود چنین مشکل بزرگی، بسیاری از کاربران اعتماد خود را به سایت از دست می دهند و کسب و کار با ریسک بزرگی مواجه می شود. حال برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی، کمک گرفتن از تیم پشتیبانی سایت ضرورت پیدا می کند. پشتیبانی سایت وظایف بررسی عملکرد کلی سایت، رفع باگ های احتمالی، بک آپ گیری از سایت، تمدید اشتراک هاست و دامنه وب سایت و موارد دیگر را بر عهده دارد.

انواع خدمات پشتیبانی سایت

در یک تعریف کلی، خدمات پشتیبانی سایت در 4 گروه دسته بندی می شوند که هر یک را در ادامه معرفی می کنیم:

خدمات پشتیبانی فنی سایت

خدمات پشتیبانی فنی سایت مربوط به طراحی سایت است و سایت را از نظر فنی مورد بررسی قرار می دهد. بررسی کدهای سایت و برطرف کردن باگ های احتمالی، بررسی امنیت وب سایت، بکاپ گیری منظم، بروز رسانی نرم افزارهای سایت، خرید سایت پس از پایان دوره و… همگی در دسته خدمات پشتیبانی فنی قرار دارند.

پشتیبانی محتوایی

دسته دوم خدمات پشتیبانی از سایت مربوط به پشتیبانی محتوایی است. وب سایت شما نیاز به محتواهای تازه و مبتنی بر اصول سئو دارد تا کاربران خود را نگه دارد. تولید محتواهای مختلف مطابق با برنامه و آپلود و پیاده سازی آنها روی وب سایت، وظیفه پشتیبان محتوایی سایت می باشد.

پشتیبانی طراحی و گرافیکی

همانطور که می دانید، محتوای بصری تاثیر زیادی روی کاربران می گذارد و یکی از ابزارهای بازاریابی محتوایی نیز تولید محتواهای گرافیکی و بصری است.

هر وب سایتی نیازمند طراحی تصاویر به خصوصی است که به طور پیوسته بروزرسانی شوند. طراحی بنر‌ها، تصاویر، اینفوگرافیک‌ ها و… از وظایف پشتیبان گرافیکی وب‌ سایت است.

پشتیبانی سئو

با انجام تولید محتوا و انتشار آن در سایت کار شما به پایان نرسیده است چرا که برای دیده شدن محتوا توسط کاربران نیاز است که به رتبه های برتر موتور جستجو برسید. برای رسیدن به رتبه های اول موتور جستجو، لازم به اجرای یک استراتژی سئو برای وب سایت است و باید سایت بهینه شود. برنامه ریزی برای بهینه سازی سایت، تهیه برنامه منظم برای تولید محتوا، کیورد ریسرچ، آنالیز رقبا و… همگی از وظایف تیم پشتیبانی سئو سایت هستند.

وظایف پشتیبانی وب سایت چیست؟

با توجه به اینکه پشتیبانی سایت در حوزه های مختلف انجام می گیرد، وظایف پشتیبان سایت می تواند متفاوت باشد. در این بخش، درباره وظایف پشتیبان سایت در بخش های فنی، محتوایی، سئو و… بیشتر توضیح می دهیم.

وظایف پشتیبانی فنی سایت چیست

پشتیبان فنی سایت وظیفه بروزرسانی فنی و امنیتی وب سایت را بر عهده دارد و مسئولیت عملکرد صحیح امکانات سایت بر عهده اوست. به عنوان مثال در یک سایت فروشگاهی اطمینان از ثبت خرید و یا در بخش ارتباط با ما امکان ارسال فرم، وظیفه پشتیبان فنی می باشد.

یکی از دلایل مهم استخدام پشتیبان فنی، حفظ امنیت سایت است. سایت شما باید در برابر حملات و ورود هکرها قوی باشد. برای مانع شدن از چنین حملاتی نیاز است که جنبه های امنیتی سایت بروزرسانی شوند.

پشتیبان فنی سایت با تهیه نسخه پشتیبان از سایت در صورت هک شدن و خرابی سرور، از این نسخه استفاده می کند، با داشتن نسخه پشتیبان از هزینه زیاد برای بازسازی مجدد وب سایت جلوگیری می شود.

وظایف پشتیبان سایت در پشتیبانی محتوایی سایت

یک پشتیبان محتوایی سایت وظیفه دارد که مطالب و مقالات جدید تهیه کند و مطالب قبلی را نیز بروزرسانی نماید. تهیه یک برنامه بازاریابی محتوایی متناسب با سایت نیز بر عهده پشتیبان فنی سایت است.

رسیدگی به مطالب مهم و کلیدی سایت و در صورت نیاز ویرایش و بروزرسانی آنها نیز جزو مسئولیت های پشتیبانی فنی سایت می باشد.

وظایف پشتیبان سایت در بخش طراحی و گرافیک چیست

همانطور که بالاتر نیز شرح داده شد، شما برای گرافیک سایت خود نیازمند به پشتیبان در بخش طراحی و گرافیک هستید. به روزرسانی بنرهای مرتبط با کسب و کار از وظایف پشتیبان گرافیکی سایت است و همچنین طراحی تصاویر، اینفوگرافیک‌ و استفاده از بهترین سایت های ساخت لوگو رایگان در مواقع لزوم، بر عهده پشتیبان گرافیکی می باشد.

وظایف پشتیبان سایت در بخش پشتیبانی سئو سایت

پشتیبان سئو سایت می بایست برای سئو داخلی و خارجی سایت برنامه ریزی های لازم را انجام دهد از جمله تهیه نقشه سایت و معرفی آن به سرچ کنسول، اخذ بک لینک های منظم، استفاده از سرویس های کوتاه کننده لینک، تهیه لیست کلمات کلیدی مرتبط با حوزه فعالیت سایت، رصد کلمات کلیدی، مدیریت تولید محتوا و برنامه ریزی برای آن، نظارت بر نحوه ایندکس سایت در گوگل و کلیه امور سئو سایت بر عهده پشتیبان سئو سایت هستند.

پشتیبان سئو سایت، صفحات مختلف سایت از نظر ترافیک ورودی و نحوه رفتار مخاطب مورد بررسی قرار می دهد. اگر صفحاتی بازدید بیشتری داشته باشند یا نظر کاربران را بیشتر جلب کرده باشند، تقویت می شوند و از طرف دیگر صفحاتی که بازدید مناسبی ندارند، حذف و یا اصلاح می شوند.

پاسخگویی به مشتریان از وظایف پشتیبان سایت

پاسخگویی به مشتریان و چت با آنها، پاسخگویی به ایمیل ها و تیک ها، تایید، ویرایش و حذف اکانت ها، انتقال پیشنهادات و انتقادات کاربران به تیم فنی، تهیه گزارش های مربوطه و… از وظایف تیم پشتیبانی سایت هستند.

مدیریت زیر ساخت وب سایت از وظایف پشتیبان سایت

پشتیبان سایت وظیفه راه اندازی هاست و ایجاد دسترسی کاربران به سایت را بر عهده دارد همچنین مدیریت سرورهای ایمیلی و خبری و ارتباط میان پایگاه های داده ای، جزو وظایف پشتیبان سایت می باشد.

ارزیابی ساختار و محتوای سایت از وظایف پشتیبان سایت

پشتیبان سایت با طراحی فرانت اند و بک اند آشنایی دارد و به خوبی قادر است ساختار وب سایت را بررسی و توسعه دهد. ارزیابی ساختار و محتوای سایت و مطابق با استانداردهای گرافیکی و محتوایی، از جمله کارهایی است که پشتیبان سایت باید انجام دهد. ایجاد تغییرات در کد نویسی صفحات وب و افزودن قابلیت ها و امکانات جدید در سایت نیز از جمله خدماتی است که در قالب پشتیبانی از سایت ارائه می شوند.

چه افرادی وظیفه پشتیبانی سایت را به عهده دارند؟

پشتیبانی سایت چیست؟ و بر عهده کیست؟

تا چند سال قبل، مدیران وب سایت خودشان به تنهایی امور مربوط به پشتیبانی سایت را پیگیری می کردند. تولید محتوا، بروزرسانی، بررسی سایت و… اموری بودند که با مختصر دانش در این حوزه، امکان انجام دادن آنها وجود داشت.

اما امروزه با پیشرفت سایت ها و حضور سایت های رقیب قدرتمند و همچنین پر رنگ تر شدن نقش بازاریابی دیجیتال در موفقیت سایت، پشتیبانی وب سایت تبدیل به یک شغل تخصصی شده است و همانطور که مطالعه کردید، برای هر یک از بخش های سایت نیاز به پشتیبان متخصص در آن زمینه می باشد.

بنابراین لازم است پشتیبانی سایت خود را به افراد حرفه ای و مجرب بسپارید. بسیاری از شرکت ها نیز با داشتن تیم های متخصص برای هر یک از حوزه های سایت، خدمات پشتیبانی را ارائه می کنند و شما می توانید یکی از این شرکت ها را با تحقیق و بررسی انتخاب کرده و با اطمینان خاطر، پشتیبانی سایت خود را به آنها بسپارید.

به کمک یک تیم پشتیبانی حرفه ای می توانید در سریع ترین زمان ممکن، مشکلات سایت خود را رفع کنید. تیم پشتیبانی به طور مداوم و پیوسته، سایت شما را کنترل و آنالیز می کنند و مشکلات احتمالی را از میان برمیدارند.

شما می توانید از خدمات پشتیبانی سایت هم به صورت حضوری و هم به صورت غیرحضوری بهره مند شوید که روش غیرحضوری به دلیل داشتن چند مزیت ویژه، انتخاب اکثر صاحبان سایت است. در خدمات پشتیبانی سایت به صورت غیر حضوری، می توانید از طریق تماس، ایمیل، پیام رسان و… با تیم در ارتباط باشید.

هزینه پشتیبانی سایت

هزینه پشتیبانی سایت

شاید برای شما سوال است که چرا باید از خدمات پشتیبانی سایت استفاده کنید؟ اصلی ترین مزیت بهره مندی از خدمات پشتیبانی سایت، حذف دغدغه های سایت از دغدغه های روزانه شما و انجام تخصصی امور سایت می باشد.

کسب درآمد از طراحی سایت در بین عموم رواج بیشتری داشت منتها اخیرا با توجه افزایش رقابت در حوزه آنلاین کسب درآمد های بالا با حوزه پشتیبانی سایت نیز امکان پذیر گشته است.

هزینه پشتیبانی سایت بستگی به حجم کار محول شده به تیم پشتیبانی دارد و همچنین در روش غیرحضوری و حضوری، هزینه ها تفاوت زیادی دارند.

اگر قصد بهره مندی از خدمات پشتیبانی سایت غیرحضوری دارید، عوامل زیر در تعیین هزینه تاثیر گذار هستند:

  • تیم پشتیبانی چند ساعت در روز صرف سایت شما می کند و به چه تعداد از درخواست های شما رسیدگی می کند؟
  • تیم پشتیبانی در چه روزهایی از هفته خدمات را ارائه می کند؟
  • آیا تیم پشتیبانی در روزهای تعطیل امکان ارائه خدمات دارند؟
  • در کدام بخش سایت نیاز به پشتیبانی دارید؟ پشتیبانی فنی؟ محتوا؟ سئو یا گرافیک؟

تمام مواردی که ذکر شدند، در هزینه پشتیبانی سایت تاثیر گذار هستند که شما به عنوان صاحب وب سایت باید به این موارد توجه داشته باشید.

در صورت تمایل به استخدام پشتیبان حضوری نیز هزینه ها شامل حقوق ثابت ماهیانه کارمندان، بیمه، هزینه های مربوط به دفتر از جمله هزینه اینترنت، آب، برق، گاز و… هزینه مربوط به تجهیزات مورد نیاز همچون کامپیوتر و… هستند. به دلیل زیاد بودن هزینه نگهداری نیروی حضوری، بسیاری از صاحبان کسب و کار ترجیح می دهند تیم مورد نیاز خود را به صورت فریلنسری استخدام کنند.

ابزارهای کار تیم پشتیبانی سایت چیست؟

هر یک از پشتیبان های سایت در بخش های فنی، سئو، گرافیک، محتوایی و… از ابزارهای خود برای مدیریت و نگهداری وب سایت استفاده می کنند.

ابزارهای مورد استفاده پشتیبان سئو سایت شامل ابزارهای تحلیل همچون سرچ کنسول، گوگل تگ منیجر، گوگل آنالیتیکس، گوگل ادز و… هستند و با استفاده این ابزارها می توان سئو سایت را اجرا کرد.

پشتیبان محتوایی سایت از سیستم های مدیریت محتوا برای ارائه خدمات خود استفاده می کند و فردی که در نقش پشتیبان محتوای سایت استخدام می شود، باید کار کردن با سیستم های مدیریت محتوا همچون وردپرس، جوملا، دروپال و… را بلد باشد.

پشتیبانی گرافیکی سایت از ابزارهای طراحی تصاویر و ویدئو مانند فتوشاپ برای ارائه خدمات استفاده می کند همچنین پشتیبان طراحی سایت با زبان های برنامه نویسی وب همچون PHP، جاوا اسکریپت و… آشنایی دارد.

سوالات متداول پشتیبانی سایت

  • کار پشتیبانی سایت چیست؟

کمک گرفتن از تیم پشتیبانی سایت، روشی کارآمد و موثر برای اطمینان از انجام تمام امور سایت است و تیم پشتیبانی در بخش های مختلف محتوا، سئو، فنی و… خدمات را ارائه می کند.

  • خدمات پشتیبانی فنی سایت شامل چه مواردی هستند؟

خدمات پشتیبانی فنی سایت در بخش های سئو، محتوا، گرافیک، فنی و… ارائه می شوند.

  • وظایف شغل پشتیبانی سایت چیست؟

پشتیبان وب سایت با توجه به حوزه ای از سایت که در آن فعالیت می کند، وظایف مشخصی دارد که در این مطلب توضیح داده ایم.

0/5 (0 نظر)
این مطالب را از دست ندهید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها