وردپرس یا برنامه نویسی

زمان مطالعه: 11 دقیقه

به طور کلی برای طراحی یک وب سایت دو روش وجود دارد؛ روش اول خرید سایت آماده یا استفاده از وب سایت های طراحی شده توسط سیستم مدیریت محتوا وردپرس است و روش دوم نیز این است که کل وب سایت از صفر طراحی و برنامه نویسی شود. پر واضح است که طراحی سایت با وردپرس هزینه های کمتری دارد و زمان راه اندازی سایت نیز سریع تر است از طرفی دیگر طراحی سایت با زبان های برنامه نویسی و به صورت اختصاصی، امنیت بیشتری را فراهم می کند و به گفته بسیاری از کارشناسان حوزه وب، سایت طراحی شده به صورت اختصاصی، امکانات متعددتری هم در اختیار قرار می دهد.

با توجه به مزایا و معایبی که هر یک از روش های وردپرس یا برنامه نویسی دارند، در این مطلب می خواهیم شما را راهنمایی کنیم که طراحی سایت با وردپرس بهتر است یا زبان های برنامه نویسی. مواردی همچون هزینه، امنیت، امکانات، کاربری آسان و سرعت سایت های طراحی شده با هر یک از این روش ها، بررسی خواهد شد پس در ادامه همراه ما باشید.

موضوعات بحث شده پنهان

طراحی سایت وردپرس بهتر است یا برنامه نویسی؟

طراحی سایت وردپرس بهتر است یا برنامه نویسی؟

زمانی که شروع به راه اندازی کسب و کار خود در فضای آنلاین کنید، متوجه می شوید که قدم اول برای ورود به دنیای تجارت آنلاین، طراحی یک سایت کاربر پسند و صد البته گوگل پسند است. تمامی کارهایی که شما برای وب سایت خود انجام می دهید، در راستای کسب رضایت کاربران و در پی آن کسب رضایت گوگل می باشد پس حتما برایتان مهم است که سایت خود را به بهترین شکل ممکن طراحی کنید.

طراحی سایت به دو شکل انجام می گیرد؛ به کارگیری سیستم های آماده مثل وردپرس و یا برنامه نویسی و کد نویسی سایت. هر کدام از این روش ها مزایا و معایبی دارند و شما باید با در نظر گرفتن بودجه خود و همچنین توجه به نوع سایت خود، یک روش را انتخاب کنید.

به طور قطع نمی توان گفت که استفاده از وردپرس برای همه سایت ها پاسخگو است یا اینکه همه نوع سایتی می توانند با کد نویسی طراحی شوند چرا که انواع مختلف سایت فروشگاهی، آموزشی، خبری، شرکتی و… داریم که برای هر کدام از این نوع سایت ها استفاده از روش طراحی سایت اختصاصی، پیشنهاد می شود.

در این میان ممکن است برای شما سوال پیش آید که با وجود سیستم های آماده از قبل طراحی شده، چه لزومی به پرداخت هزینه بیشتر برای طراحی یک وب سایت است؟ به عبارتی دیگر، زمانی که وردپرس با چنین قابلیت ها و امکانات پیشرفته ای به صورت رایگان در اختیار ما قرار دارد، چرا باید برای طراحی صفر تا صد سایت هزینه کنیم؟

پاسخ این سوالات را در مزایا و معایب هر یک از شیوه های طراحی سایت جستجو می کنیم و شما با مطالعه این موارد حتما به نتیجه خواهید رسید که کدام روش را انتخاب کنید.

معرفی وردپرس

معرفی وردپرس

ابتدا بیایید بررسی کنیم که وردپرس چیست؟ وردپرس به زبان ساده عبارت است از یک سیستم مدیریت محتوای سایت ساز که با استفاده از آن می توان انواع گوناگونی از وب سایت ها و وبلاگ ها را طراحی کرد.

در زبان حرفه ای تر، وردپرس عبارت است از یک سایت ساز متن باز و رایگان تحت وب که در دسته CMS ها (Content Management System) قرار دارد. منظور از متن باز بودن وردپرس این است که به صورت رایگان در اختیار همه قرار دارد و اگر مختصر آشنایی با برنامه نویسی و کدنویسی داشته باشید، می توانید هر نوع شخصی سازی را بر روی وردپرس انجام دهید و سایت خود را به سلیقه شخصی و البته با در نظر گرفتن رضایت گوگل و کاربران، طراحی کنید.

با اتکا به تجربه تمام صاحبان کسب و کارهای آنلاین که با وردپرس سایت خود را راه اندازی کرده اند، این اطمینان به شما داده می شود که با استفاده از وردپرس به دلیل انعطاف پذیری بالایی که دارد قادر خواهید بود هر نوع وب سایتی را طراحی و پیاده سازی کنید.

مزایای طراحی سایت با وردپرس

احتمالا بسیاری از شما خوانندگان این مطلب درباره وردپرس اطلاعات مختصری دارید اما با مزایای طراحی سایت با این سیستم رایگان چقدر آشنا هستید؟

  • وردپرس برای مبتدیان قابل استفاده است

سادگی نصب و استفاده از وردپرس برای مبتدیان شاید مهم ترین مزیت آن باشد، در این صورت دیگر نیازی نیست که برای اجرای سایت به برنامه نویس یا طراح سایت دستمزد پرداخت کنید.

با مراجعه به سایت وردپرس و دانلود فایل نصب آن، فقط با چند کلیک ساده سایت شما راه اندازی می شود و پس از آن می توانید با نصب افزونه های مختلف و البته کاربردی، سایت خود را گسترده تر کنید.

  • افزودن ساده پست و صفحات

بعد از اینکه سایت وردپرسی خود را نصب کردید نیاز است که شروع به بازاریابی محتوا کنید تا توسط کاربران دیده شوید. برای تولید محتوا باید صفحات و برگه ها را ایجاد نمایید که تمام این موارد را خودتان به راحتی می توانید انجام دهید.

  • قالب‌ های آماده متعدد

برای ظاهر زیباتر سایت وردپرسی خود باید قالب مناسب با حوزه فعالیت سایت را پیاده سازی کنید. برای وردپرس قالب های آماده متعددی وجود دارند که با چند کلیک ساده روی سایت اجرا می شوند. هر گاه هم از ظاهر سایت خود خسته شدید می توانید آن را تغییر دهید البته مهم است که برای تهیه قالب حتما از فروشگاه های معتبر خرید کنید تا به امنیت سایت آسیبی وارد نشود.

  • پلاگین‌ های کاربردی

پلاگین ها به سایت شما پر و بال می دهند و امکانات جانبی متعددی را در سایت ایجاد می کنند. نصب پلاگین باعث شخصی سازی تر شدن سایت شما می شود که می توانید آنها را از مخزن وردپرس فعال کنید و یا از فروشگاه های معتبر خریداری نمایید.

از جمله پلاگین های کاربردی برای وردپرس می توانیم به پلاگین یوست یا رنک مث اشاره کنیم که کاربرد آنها در سئو کردن محتوای داخلی سایت است. همچنین انواع پلاگین ها برای افزایش سرعت سایت وردپرسی وجود دارند مثل افزونه WP Rocket که به اسم افزونه موشک هم شناخته می شود یا افزونه WPML که می تواند با نصب بر روی وردپرس، سایت را چند زبانه کند و چند مورد افزونه دیگر که نصب آنها بر روی سایت وردپرسی ضروری است.

  • تبدیل سایت وردپرسی به سایت فروشگاهی

با نصب وردپرس و طراحی سایت خود با این سیستم رایگان، می توانید سایت فروشگاهی خود را راه اندازی کنید. افزونه ای که با نصب شدن روی وردپرس آن را تبدیل به سایت فروشگاهی می کند، افزونه ووکامرس نام دارد که احتمالا خیلی از شما با آن آشنایی دارید. بنابراین اگر هدف شما از طراحی سایت راه اندازی فروشگاه آنلاین است، وردپرس این امکان را برای شما فراهم ساخته است.

  • پشتیبانی قدرتمند وردپرس 

به دلیل آنکه وردپرس متن باز است، پشتیبانی قدرتمندی دارد و شما هر زمان که در استفاده از این سیستم با مشکل مواجه شدید می توانید از طریق کتاب های الکترونیکی، وب سایت ها، آموزش های آنلاین و… راه حل رفع مشکل را پیدا کنید.

  • بروزرسانی ‌های متعدد

وردپرس در جهت بهبود کارایی و رفع باگ های امنیتی، بروزرسانی های متعدد دارد و تیم پشتیبانی این سیستم متن باز با بررسی بازخورد کاربران، نسخه های جدیدتری را در اختیار آنها قرار می دهند.

معایب طراحی سایت با وردپرس

از مزایای طراحی سایت با وردپرس که بگذریم، لازم می دانیم شما را با معایب این سیستم نیز آشنا کنیم که به شرح زیر می باشند:

  • افزونه ها و قالب های پولی

تمام قالب ها و افزونه های قابل نصب بر روی وردپرس رایگان نیستند و اگر انواع رایگان آنها نتوانند نیاز شما را برطرف کنند یا باید نسخه پولی پلاگین یا قالب را خریداری کنید (مانند نسخه پرو افزونه دکان که برای دریافت آن میبایست هزینه آن را پرداخت کنید) و یا با کمک برنامه نویس، افزونه و قالب مورد نیاز سایت خود را طراحی کنید.

به جزء این مورد، ممکن است برای بروزرسانی وردپرس نیاز به رفع نقص قالب ها و پلاگین ها باشد که اگر در این زمینه حرفه ای نباشید به ناچار باید از یک متخصص وردپرس کمک بگیرید.

  • امنیت طراحی سایت با وردپرس یا برنامه نویسی؟

کد های وردپرس به دلیل متن باز بودن در اختیار همه افراد قرار دارد اگر فردی بتواند کدها را دستکاری کند و ایرادی پیدا کند، امنیت میلیون ها سایت زیر سوال می رود. البته در این مورد خیلی نگران نباشید زیرا احتمال هک شدن سایت های وردپرسی پایین است. پیشنهاد می شود برای امنیت بیشتر وردپرس خود همواره نسخه های جدید این سیستم را بروزرسانی کنید تا از مشکلات امنیتی سیستم های قدیمی در امان باشید همچنین با ساخت کپچا در وردپرس می توانید حملات ربات ها رو به سایت خود به صورت چشمگیری کاهش دهید.

طراحی سایت با استفاده از زبان برنامه نویسی

طراحی سایت با استفاده از زبان برنامه نویسی

تا به اینجای مطلب راجع به مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس صحبت کردیم و درباره امنیت، هزینه، نحوه نصب و کاربری آن اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دادیم. همانطور که گفته شد، روش دوم طراحی سایت با کمک گرفتن از کارشناس طراح سایت و برنامه نویس است و شما اگر خودتان در این زمینه دانشی نداشته باشید، نمی توانید سایت را راه اندازی کنید.

یک طراح سایت باید دانش تمام تکنولوژی های این حوزه از قبیل برنامه ‌نویسی سمت سرور، دانش طراحی بانک ‌های اطلاعاتی، دانش طراحی بصری و گرافیکی، دانش طراحی ظاهر و قالب وب‌ سایت، دانش برنامه ‌نویسی سمت کلاینت و… را داشته باشد. در این روش طراحی سایت معمولا چند متخصص در زمینه های مختلف با یکدیگر همکاری می کنند و در نهایت سایت سفارشی شما را تحویل می دهند. برای مثال یک نفر کارشناس طراحی گرافیک، یک نفر کارشناس طراحی قالب و ظاهر سایت، یک نفر دیگر هم کارشناس برنامه نویسی سمت سرور می باشد و اگر هر کدام از این افراد تخصص و تجربه لازم را نداشته باشند، هزینه هایی که کرده اید از بین می روند و سایت درست و حسابی هم تحویل نمی گیرید.

طراحی سایت با استفاده از زبان های برنامه نویسی یعنی پایتون، جاوا، جاوا اسکریپت و… انجام می شود که در بخش های بعدی هر کدام از این زبان ها را توضیح می دهیم:

طراحی سایت با وردپرس یا برنامه نویسی PHP

PHP یکی از زبان های برنامه نویسی سمت سرور منبع باز می باشد که برای توسعه وب سایت های استاتیک، پویا و برنامه های وب استفاده می شود. این زبان برنامه نویسی به دلیل مزایای زیادی که دارد، بسیار کاربردی و مورد استفاده در سرور های وب می باشد که از جمله این مزایا می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • قابل اجرا بر روی سیستم های مختلف از جمله لینوکس، ویندوز و مک
  • متن باز بودن
  • مستقل بودن از پلتفرم Cross-Platform
  • دسترسی راحت به کد اصلی PHP
  • یادگیری آسان برای مبتدیان

طراحی سایت اختصاصی با استفاده از Python

پایتون محبوب ترین زبان برنامه نویسی است که با داشتن کتابخانه های قدرتمند، هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، رباتیک و… سایتی با امکانات پیشرفته در اختیار شما قرار می دهد.

از جمله پر استفاده ترین فریم ورک های پایتون که در زمینه توسعه اپلیکیشن های تحت وب هستند می توانیم به  Flask، Bottle، Pyramid، Web2py و Cherrypy اشاره کنیم که برای بسیاری از سایت های تحت وب، دسکتاپ و موبایل استفاده می شوند. زبان برنامه نویسی پایتون در مقایسه با زبان PHP سریع تر است اما در مقابل زبان های C++ و Java سرعت پایین تری دارد.

طراحی سایت با استفاده از  Java

Java یکی دیگر از زبان های برنامه نویسی محبوب است که احتمالا اسم آن را زیاد شنیده اید. این زبان برنامه نویسی تحت وب به دلایلی همچون امنیت خوب، جامعه پشتیبانی قوی، امکان استفاده مجدد کدها و مقیاس‌ پذیری بالا می تواند برای طراحی سایت استفاده شود ضمن اینکه Java برای طراحی اپلیکیشن های تحت وب نیز کاربردی است.

طراحی سایت با استفاده از  Javascript

Javascript با هدف تبدیل صفحات ایستا به صفحات پویا استفاده می شود و امروزه بسیاری از وب سایت ها از این زبان برنامه نویسی تحت وب کمک می گیرند. سرعت بالا و سادگی یادگیری Javascript باعث شده است که بسیاری از کسب و کارهای تازه راه اندازی شده از این زبان برای توسعه سایت و اپلیکیشن خود استفاده کنند و اگر شما هم تصمیم دارید از زبان Javascript برای طراحی سایت خود بهره ببرید، پیشنهاد می‌ شود از پلتفرم Node.js برای کدنویسی سمت سرور و توسعه اپلیکیشن‌ های تحت وب استفاده کنید.

در پلتفرم متن باز Node.js برای مدیریت ورودی ها و خروجی ها از متد non-blocking استفاده می شود که این متد باعث کاهش فشار بر سرور و افزایش سرعت سایت می شود. مزیت دیگر Node.js این است که بر روی سیستم های عامل ویندوز، لینوکس و مک امکان پیاده سازی دارد.

طراحی سایت با زبان برنامه نویسی ASP

زبان برنامه نویسی ASP محصولی اختصاصی از مایکروسافت می باشد که برای کدنویسی صفحاتی با محتوای متناسب کاربران و همچنین کدنویسی صفحات دارای فرم ها، ایمیل ها و… استفاده می شود. البته به این نکته توجه داشته باشید که ASP یک زبان کامپایل شده محسوب نمی شود و اگر پردازش سنگین در طراحی سایت انجام دهید کند خواهد شد.

مزایای سایت طراحی شده با زبان اختصاصی

وردپرس یا برنامه نویسی

طراحی سایت با برنامه نویسی اختصاصی را شرکت ها و افرادی انتخاب می کنند که به کیفیت سایت خود و رضایت کاربران اهمیت بیشتری می دهند و می خواهند تصویری حرفه ای از خود به جای بگذارند. در حالت کلی استفاده از زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت ملاک نیست اما می تواند مزیت های زیر را در پی داشته باشد:

  • امنیت بیشتر

از جمله اصلی ترین مزایای طراحی سایت با زبان برنامه نویسی اختصاصی، اطمینان از امنیت بیشتر سایت است. سایت طراحی شده با زبان های برنامه نویسی اختصاصی در برابر انواع حملات به نسبت وردپرس مقاومت بیشتری دارند، این ویژگی برای سایت هایی که رقیبان زیادی دارند بیشتر مورد توجه است.

  • جذب مخاطب در اولین نگاه

با طراحی سایت اختصاصی، در اولین نگاه مشتریان را جذب کنید. کاربران به زیبایی بصری سایتی که وارد آن شده اند اهمیت می دهند و وب سایتی که با زبان اختصاصی طراحی شده است، ویترینی عالی را برای آن کسب و کار به نمایش می گذارد.

  • امکانات حرفه ای تر با طراحی سایت اختصاصی

اگر رقیبان بزرگی دارید و می خواهید کسب و کارتان را گسترش دهید، استفاده از سیستم های آماده با همان امکاناتی که سایت های رقیب دارند شاید نتواند در توسعه کسب و کار شما موثر باشد اما با طراحی سایت اختصاصی می توانید امکانات مورد نیاز خود را پیاده سازی کنید و به نسبت رقبا، مزیت داشته باشید.

  • درآمد بیشتر

وب سایت طراحی شده با زبان برنامه نویسی اختصاصی توجه کاربران بیشتری را به سمت خود جلب می کند و با افزایش بازدید، فروش سایت نیز بیشتر می شود.

  • طراحی قالب های اختصاصی

مزیت دیگر در طراحی سایت اختصاصی مجبور نبودن به استفاده از قالب های از پیش ساخته شده است. در این روش طراح سایت می تواند با در نظر گرفتن نیاز و سلیقه شخصی کارفرما، قالب های سایت را طراحی کند و در این زمینه محدودیتی وجود ندارد.

معایب سایت طراحی شده با زبان اختصاصی

از معایب سایت طراحی شده با زبان اختصاصی می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم :

  • سخت بودن کار با سیستم اختصاصی

برای ایجاد صفحات در سایتی که با سیستم مدیریت محتوا اختصاصی طراحی شده است، نیاز به یک برنامه نویس متخصص می باشد زیرا ایجاد صفحات جدید با دانش کدنویسی قابل انجام است (پست های بلاگ به این صورت نیست).

  • زمان پیاده سازی طولانی تر

طراحی سایت با زبان اختصاصی به دلیل آنکه کدنویسی بیشتری دارد، به نسبت سایت های وردپرسی زمان پیاده سازی طولانی تری دارد.

  • هزینه بالاتر وردپرس یا کدنویسی؟

بدیهی است که راه اندازی سایت اختصاصی هزینه های بیشتری دارد که این هزینه ها هم دستمزد برنامه نویس را شامل می شوند و هم هزینه های بعد از راه اندازی سایت را البته از این موضوع هم غافل نشویم که اگر به رونق کسب و کار خود اطمینان دارید، هزینه هایی که پرداخت می کنید در زمان سریع و چند برابری جبران خواهد شد.

چه سایتی با سیستم اختصاصی و چه سایتی با وردپرس طراحی شود؟

وردپرس بهتر است یا برنامه نویسی

سایت ها در چند دسته بندی کلی قرار دارند که شامل سایت های فروشگاهی، خبری، وبلاگ ها، آلبوم های تصویری و همچنین سایت های تک صفحه ای می باشند.

از سیستم مدیریت محتوای وردپرس می توان برای طراحی سایت های فروشگاهی، خبری، وبلاگ ها، آلبوم های تصویری و سایت های تک صفحه ای استفاده کرد اما اگر می خواهید فروشگاهی با تعداد بازدید و کاربران زیاد راه اندازی کنید یا سایت شما از جمله سایت هایی است که در معرض حملات امنیتی قرار دارد و همچنین استارتاپ هایی که در آینده نیاز به آزادی عمل بیشتری دارند، بهتر است از زبان برنامه نویسی اختصاصی برای طراحی سایت خود کمک بگیرید.

به عبارتی دیگر، تفاوت طراحی سایت وردپرس با کدنویسی در مناسب بودن زبان برنامه اختصاصی برای پروژه های اختصاصی است در حالی که برای سایت های کوچک می توان از وردپرس استفاده کرد.

سخن پایانی

در این مطلب از سایت ساز بوم شما را با مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس و طراحی سایت با زبان برنامه نویسی اختصاصی آشنا کردیم و جوانب مختلفی از وردپرس یا طراحی سایت به صورت اختصاصی بررسی شد.

روش استفاده از وردپرس برای افراد مبتدی که به زبان برنامه نویسی آشنایی ندارند و می خواهند یک کسب و کار کوچک آنلاین راه اندازی کنند، مناسب تر است اما روش دوم را معمولا افراد حرفه ای انتخاب می کنند. در طراحی سایت با وردپرس پس از انتخاب نام دامنه فقط نیاز است که فایل وردپرس دانلود شده و بر روی هاست نصب شود سپس می توان از قالب ها و افزونه های مختلف برای گسترش امکانات سایت استفاده کرد.

اما در روش برنامه نویسی اختصاصی سایت، صفر تا صد راه اندازی سایت با کد نویسی و توسط برنامه نویس انجام می شود. این شیوه اجرای وب سایت ضمن زمان بر بودن، هزینه های بالاتری هم دارد و شما اگر دانش کد نویسی نداشته باشید، نمی توانید ویژگی ها و قابلیت های مدنظر خود را به سایت اضافه کنید.

0/5 (0 نظر)
این مطالب را از دست ندهید
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها